Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Quintí torna a veure castells de 9 dels Castellers de Vilafranca

Els verds completen a la plaça de l’església de Sant Quintí la seva primera tripleta vilafranquina del 2017

Sant Quintí de Mediona va renovar dissabte la seva condició de plaça de castells de nou, recordant a més que el 2016 també ho va ser de gamma extra. Una placa a la plaça de l’església, que es va descobrir previ a l’actuació, així ho certificava. El quart campus Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional del Penedès va ser l’excusa per tornar a veure els castells de nou dels verds, en aquesta diada organitzada per segon any. Un Castellers que dies enrere ja van anunciar que enguany no hi hauria torre de nou amb folre i manilles.  En aquesta ocasió de nou els acompanyaven els Castellers de Berga.

Els Castellers de Vilafranca van obrir la diada estrenant aquest 2017 el quatre de vuit amb l’agulla, un castell que no duien a plaça des de l’11 de setembre de la temporada passada. Un castell que van anar dominant amb calma, de mida oberta però controlada. Castell salvat per un pilar també solvent. Primer quatre amb l’agulla de l’any, que sempre agrada veure. En segona ronda van encarar el quatre de nou amb folre, que aquest 2017 ja havien estrenat a les Fires vilafranquines. Es va fer esperar ja que van desmuntar el peu en dues ocasions, no quedava ben quadrat. A la tercera amunt amb bona mida. Castell que es va mostrar neguitós al pis de quints i sisens, uns pisos nous i petits, que necessiten anar-se fent. Moments delicats ben resolts per baixa que deixaven el castell ben descarregat. Segon de l’any i el que fa 225 de la història dels verds.

I per tancar la que coneixem com a tripleta vilafranquina, el quart tres de nou amb folre de la temporada, que va pujar bé i es va anar treballant amb certa comoditat. Un tronc que ja va pujar amb l’alineació del que ha de ser el tres de nou amb folre i agulla. Cal seguir apuntalant-lo. I res millor per tancar una excel·lent diada a Sant Quintí que descarregant també el pilar de set amb folre, el tercer després dels fets a Fires i Sants. Un pilar millorat respecte al de Sants, però al que caldrà rebaixar de pes per dalt el més aviat possible. Els verds s’anotaven la tripleta vilafranquina, amb pilar de mèrit, una tripleta que no es deixava veure des del juny de l’any passat a l’Arboç. Propera dissabte actuació de nivell a Valls, la diada del Pati, on el primer gamma extra està assegurat.

Els Castellers de Berga per la seva part va descarregar amb comoditat el tres i el quatre de set, junt amb el tres de set amb l’agulla, el seu millor castell de la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: