Dissabte, 11 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Oneja del balcó de l’Ajuntament de Vilafranca la bandera LGTBI

Aquest dimarts el Ple municipal anava carregat de diverses mocions que presentaven els diferents grups de l’oposició i que es van aprovar, gairebé totes per unanimitat.

Coincidint amb la vigília del dia Día Internacional de l’Orgull LGTBI VeC va presentar una moció de suport a aquest col.lectiu en tres àmbits. A nivell estatal demanat l’acollida de persones que demanen asil per ser perseguides, a la Generalitat per que desenvolupi la llei i a l’ajuntament perquè continui treballant en aquest àmbit.

La regidora de la CUP, Laia Santís, apuntava el seu suport amb la convicció que hi ha encara molta feina per fer.

Des de l’oposició CUP, ERC i VeC van insistir en demanar que el dia 28 pengi del balcó de l’ajuntament la bandera de l’orgull LGTBI.

De fet abans d’iniciar el ple es van concentrar a la plaça de la Vila per fer la reivindicació i van pujar al saló de sessions amb banderes que van col.locar als seus seients.

La regidora d’Igualtat, la socialista Montse Arroyo, els va dir que la bandera penja aquest 28 de juny del balcó i també va anunciar tot un seguit d’accions.

La més destacada la posada en marxa del Servei d’Atenció Integral.

La moció es va aprovar amb el suport de tots els grups. D’altra banda ERC presentava una moció demanant que es publiqui l’agenda dels regidors i càrrecs de confiança per millorar la transparència de la gestió.

La moció es va aprovar amb unanimitat de totes les forces polítiques.

També ERC presentava una moció reclamant millores per garantir la mobilitat adaptada als transports públics. En relació a aquesta qüestió el regidor de mobilitat, Josep Maria Martí del PDeCAT, va exposar que després d’una reunió amb responsables d’infraestructures ferroviàries es va confirmar que al setembre es rebrà el projecte de millora de l’estació de Vilafranca.

La moció també es va aprovar per unanimitat. Finalment el PP presentava dues mocions.

Una demanat que la Generalitat recuperi l’aportació econòmica a l’ajuntament en temes d’ensenyament, que es va aprovar amb el vot de tots els regidors i una altra moció demanant la presència del quadre del rei i la bandera espanyola a l’ajuntament, i la retirada les estelades del mobiliari urbà.

El regidor del PP es va quedar sol en aquesta votació. Hi van votar en contra CUP, ERC i VeC, es va abstenir el PDeCAT i no van votar els regidors del PSC.

Ple

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: