Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca conquereixen Valls amb el 3d9 amb folre i agulla

Els verds descarreguen dos castells de gamma extra a la vallenca Diada del Pati, que veu el primer 3d9 amb folre i agulla completat al Bressol dels castells.

Gran jornada històrica la viscuda dissabte a la plaça del Pati vallenca amb motiu de la celebració del 35è. Aniversari del local de la Joves. Diada que des d’inici dels noranta compta amb colles convidades i enguany amb més motiu que mai per la presència dels Castellers de Vilafranca que actuaven a Valls per primera vegada fora de les Decennals de la Candela. També van brillar els Castellers de Barcelona que van estrenar el tres de nou amb folre, castell que va carregar també la colla amfitriona. Moixiganguers d’Igualada i Nens del Vendrell que van estar a l’alçada d’una diada especial de cinc colles per una data tant assenyalada. Això si es va fer llarga i feixuga amb més de tres hores de castells.

Els Castellers de Vilafranca havien promès anar a totes i d’entrada van encarar el tres de nou amb folre i agulla que havia donat bones sensacions a assaig. Posada en escena ràpida i castell controlat de principi a fi. Per baix terços i folre es van mostrar còmodes i el tronc renovat va presentar menys batalla del que amb les novetats es podia pensar que patiria. Un dels millors vistos pels verds. Primer de l’any, el més matiner fet mai, i com ja hem dit el primer descarregat al bressol casteller i a més el primer per una colla forana. L’ambició vilafranquina no es va quedar aquí i en segona ronda es va atacar la torre de nou amb folre i manilles, que també s’estrenava aquest 2017. Es va donar l’ordre d’inici del castell amb unes manilles que no s’havien acabat d’assentar bé i això es va pagar durant la baixada amb una rengla a punt d’enfonsar-se. Es va salvar mentre el tronc que estrenava part alta s’anava resolent. Primera torre emmanillada de l’any vilafranquina i també de les places castelleres. Objectiu complert, dos gamma extra a la històrica plaça del Pati. Quedava la tercera ronda on els Castellers van decidir apostar pel quatre de nou amb folre, que no acaben d’assentar. Com el dissabte anterior a Sant Quintí, el tronc va estar massa tremoladís amb perill de cedir en qualsevol moment. Va ser massa lluitat per un pis de quarts que va quedar extenuat. Sigui com sigui tercer descarregat de la temporada però cal millorar-lo ràpidament. Els verds volien tancar la diada amb pilar de mèrit i per això van alçar el de set. Amb clar cansament de part del tronc de pilar, pel triple esforç just iniciant temporada, el pilar va cedir a la baixada, aquest pilar que necessita també renovar la part alta perquè es, ara ja si, es massa alt i exigent. Cal dir que feia cinc anys, des de la Bisbal de 2012 que no els queia el pilar de set, trencant una ratxa de 41 seguits, en aquest anys. Dissabte vinent diada a casa, i a començar a pensar en el exigent juliol que els espera.

Els Castellers de Barcelona, a una setmana de celebrar el seu 48è. Aniversari.  va estrenar el tres de nou amb folre i va poder descarregar la seva primera torre de vuit amb folre des del maig de 2015. Va sumar a més el quatre de vuit. Els Moixiganguers d’Igualada va descarregar la tripleta de vuit, es a dri la torre de vuit amb folre, el tres i el quatre de vuit. Anotar que es la quarta vegada que podem fer-ho i que es tractava del seu desè tres i el seu cinquantè quatre de vuit. Per la seva banda els Nens del Vendrell van poder descarregar el tres de vuit, el quatre de vuit i la torre de set. La seva estrena va arribar en forma de pilar de sis descarregat. I per últim parlar de la Colla Joves Xiquets de Valls que va tenir un dia complicat. va carregar el seu primer castell de l’any, el tres de nou amb folre, i també va estrenar un cstell que no portava a plaça des de Sant Joan de 2014, el quatre de vuit amb l’agulla que també va deixar en carregat. Va tancar la diada amb el quatre de vuit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: