Diumenge, 29 de Març de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds engeguen una campanya per reivindicar la història i la feina del peu

“Som el peu” és el lema de la campanya i es vincula també a l’eslògan de la colla per aquest mandat que és el d’”Hereus de la plaça més castellera”.

Com explicava el president de la colla, Joan Badell, la plaça de la vila de Vilafranca és la més castellera perquè en un moment determinat de la història, al segle XIX, era la única on s’hi podien veure castells. Venien les colles de Valls a fer-los, però el peu comptava amb la participació de molts afeccionats vilafranquins.

Els Castellers de Vilafranca volen sumar més gent al peu, perquè el 95% de la colla forma part d’aquest element imprescindible per fer els castells.

Són conscients que es tracta d’una aposta de futur, perquè també a la part de a baix del castell li cal relleu generacional. Sobre tot tenint en compte de fa una grapat d’anys que són la colla amb més castells de gamma extra durant la temporada.

La campanya anirà acompanyada de diferents missatges i actes per mostrar la importància del peu per la colla.

D’altra banda també en aquesta línia el cap de colla, Toni Bach, explica que ja des de la temporada passada els assajos han començat en tres dies a la setmana per a totes les parts del castell. També pel peu, i és així com s’assoleixen resultats com els de l’any passat amb tants castells de 10.

En relació als actes el responsable del Fòrum Ramonet, Lluís Esclassans, avançava que aquest any el col·loqui castellers del Fòrum Ramonet tractarà sobre la pinya.

 

 

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: