Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Associació de Pessebristes mostra per Setmana Santa un diorama del Sant Sopar a Santa Maria

El diorama es podrà veure a la Basílica fins el 23 d’abril, i segueix una tradició lligada al pessebrisme que representa durant les festes de Setmana Santa imatges de la vida adulta de Jesús.

Durant aquesta Setmana Santa es podrà veure un nou diorama de Calvari a la basílica de Santa Maria de Vilafranca. Enguany s’hi representa l’escena del Sant Sopar, amb figures del taller dels Germans Castells, molt reconegut en el món del pessebrisme, i el diorama és obra de Joan Carles Acedo, Pere Xavier Albornà. Ramon Albornà, Gabriel Majem i Josep Vallès.
L’Associació de Pessebristes de Vilafranca és una de les poques entitats pessebristes que mantenen o han recuperat aquesta tradició vinculada també al pessebrisme, en aquest cas amb diorames on es representen escenes de la vida adulta, mort i resurrecció de Jesús. Actualment, hi ha exposicions de diorames de Calvari durant la Setmana Santa a Sitges, Sant Hilari Sacalm i Lleida. A més, hi ha una exposició permanent al Monestir de Pedralbes a Barcelona.
El diorama es podrà veure durant tota aquesta Setmana Santa i fins al 23 d’abril, en els horaris en què la basílica està oberta i durant els diferents actes litúrgics d’aquests dies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: