Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El caganer i el col·leccionisme de figures de Nadal han centrat una conferència a l’Escorxador

En el marc del cicle festiu de Nadal, l’Escorxador va acollir dimarts una conferència a càrrec de Miquel Alsina i Robert Rovira, membres de l’Associació Amics del Caganer.

Els ponents van explicar la seva experiència com a col·leccionistes de figures de pessebre i del popular personatge del caganer, al mateix temps que van mostrar algunes de les seves figures que es van exposar durant l’acte.

Alsina i Rovira creuen que hi ha una certa atracció per les figures escatològiques, al mateix temps que reivindiquen els catalans com a transgressors.

El Miquel Alsina té una col·lecció de 900 caganers, mentre que el Robert Rovira arriba als 1.300. Els dos tenen figures de tota classe. Això sí, han anat descartant polítics i futbolistes.

Es tractava d’un acte organitzat conjuntament per l’Institut d’Estudis Penedesencs i Associació de Pessebristes de Vilafranca. Com activitat complementària es fa una crida a enviar fotografies de figures de caganer, fins el 10 de gener, al correu electrònic: . Les fotografies es penjaran a la galeria del web de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: