Dimarts, 16 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC fa un acte per reivindicar la figura de Fèlix Balaguer, alcalde durant la II República

Una xerrada organitzada per l’agrupació local d’ERC a Vilafranca volia reivindicar la figura de qui va ser alcalde de Vilafranca durant la segona República, Fèlix Balaguer.

Els historiadors Salvador Campamà i Raimon Soler van conduir la sessió en què van voler fer una glossa de la persona i la seva trajectòria política. Balaguer va ser alcalde de Vilafranca entre 1933 i 1938, amb algunes interrupcions, i Campamà explicava que se’l pot considerar representant d’una generació de vilafranquins que van viure una època d’esperances i il·lusions, però també convulsa i complicada. Durant el seu mandat es van dur a terme alguns projectes importants per Vilafranca.

Ambdós historiadors comenten que a Vilafranca no hi ha cap rastres de la seva figura, que no se li ha fet mai cap reconeixement. És un personatge oblidat d’un període de la nostra història sovint també molt oblidat, com apunta Raimon Soler.
Durant la xerrada es va explicar els seus orígens, la seva tasca política i el seu final, novament a Vilafranca després de l’exili.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: