Dijous, 4 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La comissió de serveis funeraris no es reuneix perquè l’oposició no facilita els seus membres

Pere Regull ho ha explicat així en l’espai diàlegs amb l’alcalde, tot dient que fa setmanes que es demanen els noms de les persones que hi han d’anar sense que se’ls facilitin.

La polèmica sobre els serveis funeraris, els seus costos, i la demanda d’un pacte de ciutat que demana ERC, han centrat bona part dels diàlegs amb l’alcalde d’aquesta setmana.
En primer lloc, Pere Regull ha aprofitat per respondre a ERC, que aquesta setmana denunciava que no s’havia convocat la comissió per treballar sobre la seva demanda de pacte de ciutat en aquesta qüestió. Regull ha explicat que la comissió no s’ha reunit ja que els grups de l’oposició no han presentat fins aquest divendres al matí els noms dels seus representants, i per tant des de l’equip de govern no sabien a qui havien de convocar.
L’alcalde ha remarcat que tots els grups tenen la voluntat de buscar una fórmula que ajudi a reduir les despeses per enterrament. Comenta que l’empresa que actualment gestiona el tanatori disposa d’una tarifa econòmica, que ha d’oferir als usuaris. Un preu que aniria en la línia del més econòmic que, per exemple, oferiria l’empresa pública que es vol fer a Barcelona.
Per Regull, el fet que a Vilafranca pugui haver-hi un segon tanatori gestionat per una altra empresa, podria ajudar també a fer que els preus fossin més assequibles.
Per l’alcalde, fer una empresa municipal és una possibilitat que s’ha d’estudiar bé, ja que el més important és el servei que es dona als ciutadans. Si una empresa privada ofereix el servei a un cost ajustat, que fos el mateix que podria oferir l’empresa municipal, potser no cal que l’administració ho faci. Remarca que la possibilitat d’un segon tanatori no treu que se’n pugui parlar, però estudiant-ho bé.
Sobre aquest segon tanatori, Regull ha explicat que l’any passat es va modificar el POUM de Vilafranca per tal de permetre la ubicació d’un tanatori en diferents espais. Un d’ells seria aquest que ha sortit ara a la llum. Seria un terreny municipal al polígon dels Cirerers, proper a on s’està fent la nova mezquita.
Finalment, des de l’Ajuntament es demana que si algú que ha utilitzat els serveis d’Àltima no ha rebut l’oferta del preu més econòmic, els ho faci saber per tal de qüestionar a l’empresa què ha passat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: