Diumenge, 17 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC no va votar en una moció que demanava l’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum

El Ple ordinari d’aquest dimarts comptava amb 7 mocions a l’ordre del dia proposades per diferents grups municipals i que van oferir alguns moments de tensió i un fet inusual.

El fet es va produir en el transcurs de la moció que presentava CiU demanant d’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum. El regidor Raimon Gusi el va qualificar com la última oportunitat per pactar amb l’estat. La CUP , ERC i VeC van mostrar el seu posicionament favorable. El PP hi va votar en contra i el regidor Ramon Zaballa, del PSC, va anunciar una postura del seu grup que no s’havia donat mai fins ara i és la de no votar, aquesta moció i, com va avançar, cap altra de les futures mocions que vagin en aquest sentit.

D’altra banda la CUP va presentar la moció, que en l’anterior ple es va quedar sense debat, sobre la reclamació que l’alcalde despengi la bandera espanyola de dalt de l’ajuntament. La moció va ser rebutjada pels vots contraris de CiU, PSC i PP.

La CUP també va presentar una moció per la creació d’un protocol contra agressions sexistes als grans esdeveniments d’oci o festius de la Vila, que es va aprovar per unanimitat.

En canvi no va prosperar una moció d’ERC que reclamava recuperar la memòria de l’alcalde Fèlix Balaguer, que va ser alcalde durant la república.

La moció proposava posar el nom, de Fèlix Balaguer a la sala de plens, i retirar el quadre de Juan Álvarez de Sisternes, que va ser alcalde de Vilafranca durant la dictadura de Primo de Rivera, substituint-lo pel de Balaguer. Els dos grups del govern, junt amb el PP la van rebutjar.

Sí que van prosperar les dues darreres mocions que es van portar a debat, que van ser aprovades per unanimitat. La primera la presentava ERC i dona suport als usuaris de la Hispano-Igualadina Monbus, reclamant un servei de qualitat. La segona moció la presentava VeC i proposa la creació del Consell d’Infants i adolescents de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: