Diumenge, 26 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les ordenances fiscals tiren endavant i Emília Torres és la nova directora de Turisme

El ple de l’Ajuntament de Vilafranca ha tractat altres qüestions com la modificació de les ordenances fiscals pel 2022, amb la corresponent aprovació de la resolució de les al·legacions presentades.

El punt de les ordenances ha generat cert debat. VeC i ERC s’han queixat que no s’han tingut en compte les seves al·legacions, la CUP ha considerat que són unes ordenances “que van enrere” i C’s ha explicat que el més lògic, amb la situació actual, hagués estat congelar taxes i impostos. La modificació ha acabat sent aprovada amb els vots de l’equip de govern i els vots en contra de tota l’oposició.

D’altra banda, s’ha donat compte del nomenament d’Emília Torres com a nova directora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca. Aquest punt no calia votar-lo però ha generat una discussió entre el govern i ERC en insinuar la regidora Maria Sardà que el nomenament s’havia fet “a dit”. Un comentari que el regidor Aureli Ruiz i l’alcalde han desmentit assegurant que el procés ha estat correcte i transparent.

Encara en l’àmbit dels recursos humans s’ha aprovat per unanimitat el pla d’ordenació de recursos humans per reduir la interinitat i afavorir la promoció interna així com l’accés per a la gent jove, entre altres objectius.

Amb tots els vots a favor excepte l’abstenció de la CUP, ha quedat aprovada la delegació del servei de recollida i gestió dels olis i de residus tèxtils a la Mancomunitat Penedès – Garraf.

Pel que fa a les mocions, VeC en presentava una per a l’impuls de comunitat energètiques locals que ha estat aprovada per unanimitat i que la CUP també ha demanat encapçalar.
En aquest punt, el regidor Joan Manel Montfort ha explicat que l’Ajuntament està en converses amb Som Energia.

La darrera moció la presentava el grup municipal d’ERC per expressar el suport i l’adhesió de l’Ajuntament de Vilafranca al manifest de Somescola.cat, arran de la polèmica sobre 25% de castellà a les aules. La moció ha estat aprovada amb el vot favorable de tots els grups excepte C’s, que hi ha votat en contra.

Per últim, en un punt presentat d’urgència, s’ha donat compte del nomenament dels administradors i administradores de la festa major del 2022.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: