Dijous, 26 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Policia Local de Vilafranca enxampa in fraganti dos dels autors d’una vintena de pintades

El regidor de Seguretat Ciutadana Joan Manel Montfort ha cregut oportú explicar el cas pel gran nombre de pintades i el paper que hi han tingut la col·laboració ciutadana i la policia local.

Montfort, acompanyat per l’alcalde Pere Regull i l’inspector en cap de la Policia Local Albert Romero, ha explicat que el cas es va produir el diumenge 12 de març a la matinada. Tres individus majors d’edat van fer una vintena de pintades des del passatge Moliner, pel carrer Sant Pere, inclosa la façana de l’antic hospital, la Plaça de la Vila i el carrer Consellers. Les pintades eren signatures amb esprais i retoladors en parets, parquímetres, persianes i vidres de comerços i una furgoneta.

La trucada d’un veí va fer que la policia hi desplacés una patrulla que va enxampar dos dels tres autors de les pintades després d’una persecució. A un d’ells, a més, el van trobar defecant a la via pública. Ara ja s’ha obert expedient sancionador per als dos individus i, segons el regidor, aviat identificaran el tercer infractor. Hauran d’enfrontar-se a la màxima sanció que contempla l’ordenança de civisme, 3.000 euros cadascun, i fer-se càrrec entre tots dels 2.300 euros que costarà, segons l’ajuntament, netejar les pintades.

L’alcalde ha dit que el cas és una mostra de les destrosses que poden causar tres persones en tan sols una hora. Regull també ha dit que s’haurien de publicar els noms i cognoms dels infractors.

L’ordenança de civisme preveu mesures alternatives a la sanció econòmica, bàsicament treballs en benefici de la comunitat.

L’equip de govern va revisar a l’alça les sancions de l’ordenança de civisme a finals de l’any passat en creure que no eren prou efectives. Els canvis posaven l’atenció sobretot en dues de les grans preocupacions de l’equip de govern i les associacions de veïns, les defecacions de gossos a la via pública i les pintades sense permís en espais públics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: