Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ple de Sant Sadurní aprova el protocol per abordar l’assetjament laboral a l’Ajuntament

Aquest dimarts es va celebrar el ple municipal de l’Ajuntament de Sant Sadurní corresponent al mes de febrer.

Abans d’iniciar-se la sessió es va guardar un minut de silenci en record de Víctor Ureta, treballador municipal que va morir recentment.

Tots els grups van donar suport, amb l’abstenció de ICV, al protocol d’assetjament laboral municipal, una eina que ha de permetre impulsar mesures de prevenció i abordatge d’aquests casos a l’Ajuntament. Des de l’oposició es va lamentar alguns detalls del procés d’elaboració d’aquest protocol i des de Iniciativa es va criticar no haver comptat amb els grups de l’oposició.

 

Més confrontació va generar la proposta de modificació de la plantilla de personal, per a reconvertir la plaça municipal de gestió del mercat en tècnic auxiliar de comerç. El punt es va aprovar amb els vots dels dos grups de govern CDC-ERC, l’abstenció de ICV i el vot contrari de la resta de grups. Des de l’oposició es va assenyalar amb preocupació la situació actual del mercat municipal, que ha perdut moltes parades en els darrers temps i s’ha estancat com a motor de dinamisme comercial del municipi.

Des del govern es va insistir en que el canvi respon a una voluntat de millorar la situació, atorgant a la plaça funcions executives i novs tasques assignades a l’àrea de comerç.

L’aprovació inicial de la modificació puntual del pla urbanístic en relació al cas d’Agromillora va tornar a destapar les divergències que va generar entre alguns grups municipals el conveni signat entre l’Ajuntament i aquesta empresa per reparar la construcció il•legal d’uns hivernacles. La CUP i el Partit Popular van criticar el procediment que s’ha seguit per tal de resoldre aquest conflicte i l’actitud tova de l’Ajuntament, mentre la resta de grups i el govern van defensar que l’Administració té unes garanties per restituir la situació i que la via judicial dictaminarà més sancions per a l’empresa.

Després d’un petit recés per esmenar les dades presentades a la documentació del ple, també va veure llum verda  el pla estratègic de subvencions municipals per a l’any 2017. El PSC, que va lamentar la cadena d’errors en la documentació del ple, va votar-hi en contra, molt crític amb el model presentat pel govern. Va advocar per potenciar les subvencions de concurrència competitiva en lloc de prioritzar les aportacions directes a les entitats i va qüestionar el canvi de criteri adoptat en la concessió d’aquests ajuts, com a les AMPA’s o la retirada de subvenció a l’escola Art Arsenal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: