Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La CUP de Sant Sadurní culpa al govern de virar cap a la dreta amb el seu nou acord amb el PSC

La CUP de Sant Sadurní culpa al govern de virar cap a la dreta amb el seu nou acord amb el PSC

Hores després que ERC i els Comuns hagin pactat un acord de govern amb el PSC a Sant Sadurní, la CUP no ha tardat a mostrar a través d’un comunicat el seu malestar respecte a la decisió.

Els cupaires consideren que l’entrada dels socialistes a l’ajuntament «acaba amb l’oportunitat de consolidar un projecte polític d’esquerres real» al municipi penedesenc i consolida, per contra, un viratge cap a la dreta.

Un viratge, assegura el comunicat, que tanca la porta a una «futura entesa d’esquerres», quan per primera vegada s’havia aconseguit fer fora del govern consistorial a Junts i el PSC, partits responsables, segons la CUP, del model de poble perpetuat durant les últimes dècades a Sant Sadurní, on s’ha renunciat a la cultura i la cohesió social.

Segons el comunicat, les evasives del govern, format fins ara per ERC i els Comuns, van començar a produir-se el novembre de l’any passat, després que la CUP anunciés la seva voluntat de treballar uns nous pressupostos, que finalment s’han acordat amb els socialistes aquest passat divendres.

Uns pressupostos sense una planificació clara i amb una manca de polítiques valentes, fruit d’un acord de govern, indiquen els cupaires, que, avui dia, no té com a prioritat temes de vital rellevància social com l’habitatge, la sobirania energètica o la reforma econòmica basada en la progressivitat fiscal.

Aquest fet, assegura el comunicat, demostra la pèssima gestió dels darrers governs sadurninencs, incapaços de posar en marxa polítiques fiscals que permetessin augmentar els ingressos. Un fet el qual la CUP en responsabilitza ERC, que és qui ha ostentat la regidoria d’Hisenda en els darrers 10 anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: