Dissabte, 1 d'Octubre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC, la CUP i VeC insisteixen a reivindicar el Centre Cívic del Barri de l’Espirall

En un comunicat conjunt recorden que la Llei de Barris de l’Espirall tenia com a projecte estrella la construcció d’un Centre Cívic que aglutinés l’activitat social al barri.

Això és el que havien decidit els veïns en les jornades de participació i això és el que s’havia compromès l’Ajuntament entenent que era una necessitat pel barri i per la vila. L’Equip de Govern ha deixat passar el temps sense parlar ni amb els veïns, ni amb els grups de l’oposició fins a restar un any per la finalització del Pla de Barri de l’Espirall i plantejar ara una alternativa amb el que l’oposició considera que són excuses i mentides com que la Generalitat no col·labora, no hi ha temps per fer res mes, no hi ha els diners suficients o que no hi ha possibilitat de pròrroga.

A més afegeixen que dins de l’Equip de Govern es donen versions contradictòries. Es reforma la Pelegrina sense un Pla d’usos amb el risc d’hipotecar els dos espais, Pelegrina i Doctor Bonet, amb edificis que no  s’adaptin als usos que necessiten els col·lectius que els han de fer servir.

Els grups de l’oposició apunten que s’invertiran en el Pla de Barris de l’Espirall 1.539.000 € i la Generalitat s’ha compromès a aportar el 50% del que s’hi gasti l’Ajuntament. Però CiU i PSC han anat fent modificacions al projecte i afegint-hi despeses que havien de ser assumides per l’Ajuntament dins dels pressupostos o ajuts externs. La CUP, ERC i VeC defensen que el Centre Cívic de l’Espirall és un compromís irrenunciable amb els veïns del barri i amb Vilafranca i que és necessari i possible.

L’opció que respecta l’opinió dels veïns, el projecte acordat al Pla de Barri i el propi consistori, és fer un Centre Cívic, reformulant, si cal, el projecte fet en un altre moment i amb els recursos del Pla de Barri. Afegeixen que si hi ha voluntat és possible fer-lo per fases. Iniciar l’obra el 2017 i acabar-la el 2018.

Conclouen que cal separar l’Espai per Joves de la Pelegrina i el Centre Cívic de la plaça Doctor Bonet, d’acord a com es van treballar els respectius processos de participació ciutadana, i destinar-los cadascun a la funció per a la que han estat dissenyats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: