Dissabte, 22 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Romeva va omplir l’Auditori de Vilafranca parlant de com es veu el procés fora de Catalunya

La Territorial de l’Assemblea Nacional Catalana de Vilafranca continuava aquest divendres amb el cicle de conferències.

Un cicle iniciat per l’exjutge Santi Vidal que, sota el títol ‘Com es veu el procés des de fora de Catalunya?’, pretén que els ponents convidats expliquin com es viu el procés des de fora de Catalunya, què se’n diu, quin ambient es respira i quins són els moviments que es veuen, sempre des de la posició que ocupa cada un d’ells.

El Conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha estat el segon convidat al cicle i oferia una conferència a l’Auditori de Vilafranca aquest divendres passat, que va omplir completament l’aforament. Abans d’iniciar l’acte el portaveu de l’ANC, Ramon Costa, va explicar el procés de participació en el debat, que s’organitzava amb unes targetes que es podien omplir per adreçar preguntes als ponent. Tot seguit la presidenta local de l’ANC, Esther Güell, va presentar al convidat, assenyalat que va néixer a Madrid, però que la seva infància i joventut estan vinculades a Caldes. També va recordar el seu pas pel Parlament Europeu com a eurodiputat del 2004 al 2009 per Iniciativa per Catalunya.

El conseller Romeva va començar el seu discurs destacant que volia recordar què és el que està fent el govern de la Generalitat i perquè ho està fent. Va destacar que s’estan creant estructures d’estat per preparar el país, per un mandat majoritari del Parlament.

La seva funció, com a Conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, és explicar aquest procés fora de Catalunya i sobre tot, va dir, és explicar que és un procés que no s’aturarà.

En aquest procés d’explicar fora de Catalunya Romeva percep diferents sensacions. Hi ha països que ho entenen, perquè han sorgit de situacions similars. N’hi ha que no hi tenen tanta simpatia, i també hi ha estats que ho poden veure amb recel.

Raül Romeva recorda que justament la creació de la seva conselleria va ser un dels primers passos en el procés de creació d’estructures d’estat, perquè es volo difondre també el missatge en positiu que Catalunya vol ser un país connectat obert a treballar amb tothom.

El cicle de xerrades organitzat per la territorial de Vilafranca de l’ANC tindrà continuïtat el 10 de març amb Hadar Ayxandri, coordinador i membre de les assemblees exteriors als Estats Units.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: