Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC vol fer que Vilafranca generi el 25% de l’energia amb renovables de proximitat el 2030

El candidat republicà ha fet aquest anunci en el marc d’una visita de Raül Romeva a Vilafranca, on s’ha reunit amb empreses i entitats vinculades a l’economia social i verda i a l’esport

En un context on el preu de l’energia és un dels factors que està provocant les tensions de les economies mundials i està afectant a les empreses, les famílies i els ajuntaments, Raül Romeva i Pere Sàbat han situat a Vilafranca la transició energètica com el pilar de transformació de les ciutats i del país.

I és en aquest context on, davant el repte que, al 2030, Catalunya arribi a generar el 50% de l’energia amb renovables basant-se en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de la ONU, ERC Vilafranca es referma amb aquest compromís i, a més, desenvoluparà un pla perquè, d’aquest 50%, el 25% del consum sigui amb energia de proximitat generada al propi municipi. El portaveu republicà, Pere Sàbat, explica com aconseguir-ho

En la seva visita a Vilafranca, Raul Romeva ha explicat que la millor manera de construir una república és apropar-se a la gent i precisament un dels reptes és apropar la producció de l’energia allà on es consumeix”. Els republicans defensen que cal un pla que contempli noves calderes de biomassa per cobrir el funcionament de diversos equipaments, com la zona esportiva o els centres
educatius, així com altres mesures que permetin aprofitar les zones no productives de la ciutat per generar energia. Un altre àmbit d’actuació són les Comunitats Energètiques locals, que han de permetre per una banda un estalvi significatiu i per l’altre establir sinergies ciutadanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: