Dimecres, 17 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ha mort Francesc Vila, expresident del Jazz Club Vilafranca

Divendres passat va morir a l’edat de 86 anys Francesc de Paula Vila i Giribet, un amant del jazz que havia actuat amb Tete Montoliu.

De fet l’unia una gran amistat de joventut amb Tete Montoliu, i l’havia acompanyat en alguna ocasió amb el contrabaix, que era el seu instrument. Als 17 anys ja es va fer soci del Hot Club Barcelona. Tot i haver estudiat dos anys de piano es va decantar finalment pel contrabaix i als anys setanta formava part del grup Modern Jazz, junt amb Pere Ferrer i Josep Mª Ferràs.

Posteriorment va muntar a Barcelona un bar musical on només s’escoltava jazz. L’Auditori al carrer Balmes. Amb la jubilació va venir a viure a Vilafranca on de seguida es va interessar per promocionar la música del jazz i va impulsar la recuperació del Jazz Club Vilafranca al maig de l’any 2006, sent-ne el seu president.

Penedès TV recuperarà aquesta setmana dos programes en el seu record. El programa l’Entrevista reposarà una entrevista que se li va fer l’any 2013. Es podrà veure aquest divendres a dos quarts de quatre de la tarda i en reposició cada quatre hores. D’altra banda Penedès TV també emetrà dissabte el reportatge de Carles Munts “El meu primer piano” on hi apareix Francesc Vila. L’emissió serà dissabte a tres quarts de quatre de la tarda, també en reposició cada quatre hores.

Comentaris

 1. Elisenda Vila

  Hola soc la filla de Francesc Vila,nomes es per dir-vos que el meu pare ens va deixar el dijous dia 16 de febrer.
  Moltes gracies

  1. David Buxadé

   Hola Elisenda, encara estic consternat de la mort del teu pare, vaig venir el dia 11 a retrobar.me amb ell després de molts anys peró el que no esperava es que fos també una visita per acomiadar.me, vaig ser informat puntualment del decés mentre estava treballant. Rebeu els meus sincers condols tots els seus familiars i espero que tingui l´homenatge que mereix, compteu amb mí. Una abrac,ada!

 2. Els gunyolaires

  Rebeu els nostra mes sincers condols tots els seus familiars

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: