Diumenge, 17 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP abandona el Ple en no acceptar-se la urgència de la moció sobre la bandera espanyola

El Ple de l’Ajuntament de Vilafranca va viure ahir un moment tens.

Ja s’havien debatut els punts de l’ordre del dia i a l’espera dels precs i preguntes la CUP de demanar d’incloure per la via d’urgència una moció que instava a l’alcalde a retirar la bandera espanyola de dalt del terrat de l’ajuntament. Abans de votar la urgència l’alcalde, Pere Regull, va demanar al portaveu de la CUP, Marcel Martínez, que davant la tensió del moment retiressin la proposta i la deixessin per debatre-la en un proper ple amb més calma. Martínez va insistir en presentar-la i la votació dels membres del govern va ser en contra de la urgència. Moment en que els regidors de la CUP van decidir abandonar el Ple.

En l’apartat de precs i preguntes el regidor de VeC, Ramon Arnabat, la va demanar a l’alcalde perquè la setmana passada no havia avisat als portaveus dels grups municipals.

L’alcalde va reconèixer l’error, però va dir que el requeriment es va rebre dijous i era molt prematur. D’altra banda la regidora d’ERC, Mònica Hill, va dir que no els agradava com s’havia resolt la situació i que no es puguin parlar les coses i va demanar a CiU una reunió amb els partits i entitats favorables al referèndum per buscar una solució conjunta.

L’alcalde va respondre que la petició que feia a la CUP anava en la línia de reposar les aigües i parlar amb més calma.

Fora del ple el regidor de la CUP, Marcel Martínez, mostrava el rebuig a l’actitud del govern de negar el debat als regidors.

La CUP exigeix també que es tregui la bandera que no representa al conjunt de la ciutadania de Vilafranca.

A banda d’aquesta qüestió el Ple municipal va aprovar definitivament la modificació de l’Ordenança de civisme i convivència, incrementant les multes a les persones que no retirin les defecacions de gossos al carrer o que facin pintades. Com ja va passar al novembre l’acord es va prendre amb els vots a favor de CiU, PSC i PP i els vots en contra de la CUP, ERC i VeC. En canvi es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups el Pla municipal d’atenció als animals de companyia i tinença responsable per el període de del 2017 al 2020. En el moment de la votació hi havia presència entre el públic de representants d’entitats animalistes com UASAVP i Vila Animals, que mostraven el seu descontent perquè el pla té uns terminis massa llargs.

Un altre punt aprovat per àmplia majoria va ser el del suport a la residència Inglada Via per la Creu de Sant Jordi, en el que es va abstenir el regidor Ramon Arnabat. Finalment es portava a debat una moció d’ERC que demanava la retirada del quadre de Juan Álvarez de Sisternas del Saló de Plens. Álvarez de Sisternas va ser alcalde de Vilafranca durant la dictadura de Primo de Rivera. El govern va rebutjar la proposta assenyalant que el quadre forma part d’un conjunt patrimonial que és la decoració del Saló de Plens que té més de 100 anys d’història i que és apreciat pels visitants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: