Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Veïns del barri de les Clotes es queixen dels problemes que genera l’ocupació d’habitatges

Els problemes que generen ocupes d’habitatges van centrar bona part dels temes tractats a la reunió que va mantenir l’alcalde, Pere Regull, amb els veïns del barri de les Clotes.

Aquest dilluns al vespre es va fer una de les reunions que l’alcalde, acompanyat per membres del govern i tècnics municipals, fa habitualment als diferents barris de la vila. En aquesta ocasió va ser el torn del barri de les Clotes, i el problema de convivència que generen determinats ocupes va tornar a sortir. Aquest és un tema que fa anys que dura i que no s’ha resolt. Un veí es va tornar a queixar dels problemes que pateixen de brutícia, aldarulls i fins i tot amenaces.

L’alcalde, Pere Regull, va explicar que l’Ajuntament és conscient de la problemàtica i que fa temps que hi dedica esforços. L’alcalde va donar la paraula a la tècnica responsable de coordinació d’un equip de treball per a lluitar contra la ocupació, que treballa transversalment amb les àrees d’urbanisme, policia local i ciutadania. Malgrat tot els ajuntaments tenen les mans lligades perquè és un problema que s’ha de resoldre des de l’àmbit de la justícia, i hi ha hagut una modificació que ha fet canviar el que abans eren alguns delictes que ara són considerats faltes. Des de l’ajuntament es fa un diagnosi de la zona, es contacta amb els jutjats i es fa la recerca dels propietaris dels pisos per que actuïn per la via judicial.

D’altra banda un altre tema de preocupació que van explicar alguns veïns és el d’un pis on s’exerceix la prostitució. En aquest cas el cap de la policia local, Albert Romero, va explicar que si no es generen problemes de convivència la policia local no hi pot actuar, perquè la prostitució no és delicte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: