Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC analitza l’estat dels carrers de la vila i demana una intervenció urgent en manteniment

Vilafranca En Comú ha elaborat un dossier sobre l’estat dels carrers i places de la vila.

Durant 6 mesos de recollida d’informació i d’anàlisi de 112 carrers han arribat a la conclusió que hi ha moltes zones en mal estat.

Segons expliquen des del grup municipal, aquest treball ve després de que en el ple de pressupostos es plantegés un pla de xoc per a solucionar els dèficits que tenen alguns espais públics de Vilafranca i no fos considerat per l’equip de govern.

Ara tornen a insistir i proposen una intervenció urgent que passaria per doblar el pressupost de manteniment durant un any i després anualment augmentar la partida un 20 ó un 30%.

 

Per a elaborar aquest dossier es va crear un grup de treball per a fer seguiment de l’estat dels carrers i places de la vila. Amb un terç del municipi estudiat, de moment s’han constatat una sèrie d’anomalies i deterioraments com serien els passos de vianants inaccessibles, voreres inexistents o manca de mobilitat urbana, entre molts altres.

 

Un dels membres d’aquest grup de treball, el Xavier Cadafalch comentava que han detectat que no tots els carrers i barris estan tractats de la mateixa manera.

 

De fet, assegura que el pitjor parat és el barri del Molí d’en Rovira. Des de VeC creuen que aquest hauria de ser el proper barri on s’hauria d’actuar prioritàriament i no només en el carrer Comerç.

La formació està treballant per a obrir en els propers dies una pàgina web on penjaran tota la informació que figura en el dossier referent a l’estat dels carrers de Vilafranca i en la qual reservaran un apartat on els veïns podran comunicar i denunciar qualsevol deteriorament o problemàtica en relació amb el manteniment dels carrers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: