Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les biblioteques de l’Alt Penedès i el Garraf engeguen un concurs de lectura per a joves

L’activitat està organitzada pel grup de treball PEGAinfantil (Penedès-Garraf), format per tots els responsables de les sales infantils de les 11 biblioteques municipals de les dues comarques.

Aquest grup de professionals va néixer l’any 2013 amb l’objectiu de crear materials de producció pròpia que facilitin la realització d’activitats adreçades al públic infantil per tal de fomentar la lectura i, alhora, treballar de forma conjunta tot compartint recursos.
El concurs, destinat als nois i noies d’entre 9 i 13 anys, vol fomentar actituds positives a l’entorn de la lectura en la franja d’edat on les biblioteques detecten que davallen els hàbits lectors. Aquesta iniciativa començarà el dia 16 de gener i finalitzarà al mes de maig. Cada participant rebrà un mapa literari que l’acompanyarà al llarg de tot el període esmentat. En aquest mapa trobarà 4 línies de tren que els portarà a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida: humor, aventures, experiències i terror. Cada línia tindrà diverses parades i cada parada proposarà el títol d’un llibre.
Els participants només hauran de seleccionar la lectura que més els agradi, agafar el llibre en préstec a la seva biblioteca referent i gaudir de la seva lectura. Un cop llegits un mínim de quatre llibres del mapa, i demostrada la seva lectura a partir de les preguntes formulades pels bibliotecaris, els concursants rebran un diploma viatger i entraran en el sorteig d’un premi literari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: