Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les biblioteques de l’Alt Penedès i el Garraf engeguen un concurs de lectura per joves

Des de primers d’aquesta setmana s’ha posat en marxa a les biblioteques públiques de l’Alt Penedès i Garraf el concurs de lectura “Puja al tren”, que s’adreça a joves d’entre 9 i 13 anys.

L’activitat està organitzada pel grup de treball format per tots els responsables de les sales infantils de les 11 biblioteques municipals de les dues comarques. Aquest grup de professionals va néixer l’any 2013 amb l’objectiu de crear materials de producció pròpia que facilitin la realització d’activitats adreçades al públic infantil per tal de fomentar la lectura i, alhora, treballar de forma conjunta tot compartint recursos. El curs passat van detectar que en aquesta franja d’edat hi havia un descens d’usuaris a les biblioteques, i l’objectiu és engrescar-los a llegir. Mireia Domínguez és la responsable de l’Àrea infantil i juvenil de la Torras i Bages.
Aquesta iniciativa va començar el dia 16 de gener i finalitzarà al mes de maig. Cada participant rep un mapa literari que l’acompanyarà al llarg de tot el període esmentat. En aquest mapa trobarà 4 línies de tren que els portarà a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida: humor, aventures, experiències i terror. Cada línia tindrà diverses parades i cada parada proposarà el títol d’un llibre.
Els participants només hauran de seleccionar la lectura que més els agradi, agafar el llibre en préstec a la seva biblioteca referent i gaudir de la seva lectura. Un cop llegits un mínim de quatre llibres del mapa, i demostrada la seva lectura a partir de les preguntes formulades pels bibliotecaris, els concursants rebran un diploma viatger i entraran en el sorteig d’un premi literari.
En la setmana que fa que el concurs està en marxa, la responsable de la Torras i Bages comenta que estan satisfets perquè ja compten amb alguns participants.
Des de la biblioteca Torras i Bages animen els joves d’entre 9 i 13 anys a participar del concurs, i també a les escoles de la comarca per tal que el promoguin entre els seus alumnes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: