Dissabte, 28 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prop de 300 persones es van manifestar el seu suport a Carme Forcadell des de Vilafranca

Poques hores abans de la declaració, la solidaritat amb la presidenta del Parlament i expresidenta de l’ANC es va manifestar a diferents indrets de Catalunya.

Carme Forcadell ha anat a declarar aquest divendres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acusada de desobediència i prevaricació per permetre que la cambra votés les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent. Poques hores abans de la declaració, la solidaritat amb la presidenta del Parlament i expresidenta de l’ANC es va manifestar a diferents indrets de Catalunya. A Vilafranca en un acte convocat per la ANC hi van assistir entre 250 i 300 persones davant de l’ajuntament.

L’alcalde, Pere Regull, va llegir un manifest consensuat per part de les entitats sobiranistes, com la mateixa Assemblea, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis.

Un manifest de rebuig a l’actuació judicial per resoldre un conflicte polític.

L’acte va ser conduit pel portaveu de l’ANC de Vilafranca, Ramon Costa, que va reclamar no baixar la guàrdia en aquests moments i va anunciar el suport a tots els càrrecs electes involucrats en el procés.

Costa va finalitzar el seu parlament amb la lectura del poema El meu poble i jo, de Salvador Espriu. Abans de la lectura del manifest, Pere Regull va indicar que el document estava escrit de feia uns dies però que cada vegada és més actual, tot i recordant també la prohibició de la reunió convocada pel president de la Generalitat per el proper 23 de desembre.

A l’acte hi van assistir regidors dels grups municipals de CiU, ERC i Vilafranca en Comú.

Un acte que es va cloure amb el cant dels Segadors per part de tots els assistents i crits d’independència.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: