Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC presentarà una moció contra el malbaratament alimentari

ERC presentarà una moció al proper Ple de l’Ajuntament de Vilafranca contra el malbaratament alimentari.

Els regidors republicans, Mònica Hill i Pere Sàbat, han avançat el contingut d’una moció que el seu grup municipal presentarà a debat en el Ple del dimarts de la setmana vinent a Vilafranca.

Es tracta d’una moció que vol combatre el malbaratament alimentari.

Basant-se en les informacions divulgades d’un estudi elaborat per l’Agència de Residus de Catalunya i la Universitat Autònoma, realitzat l’any 2012, i en el que s’indica que a Catalunya cada any es llencen a les escombraries 260.000 tones de menjar que seria aprofitable.

Això vol dir 35 quilos per habitant i any, amb un cost calculat de 112€ per persona i any. Un menjar que es tira a la brossa i que podria alimentar a 500.000 famílies.

ERC vol que els grups municipals se sumin a un compromís per tal de lluitar contra aquest malbaratament.

La moció dels republicans s’adreça a tots els sectors, des de les llars, on es malmet el 58% del total, a els supermercats, restaurants o comerços.

Es proposa promoure des de l’ajuntament accions de conscienciació adreçades a tots els sectors.

Tal i com explica Pere Sàbat, la moció fa diverses propostes que pot desenvolupar l’ajuntament. Algunes campanyes de conscienciació a la ciutadania, col·laboració amb els centres educatius per analitzar els seus menjadors escolars, o una campanya en el sector de la restauració proposant l’ús de carmanyoles per endur a casa el que sobra a la taula.

D’altra banda també proposen estudiar bonificacions en la taxa d’escombraries pels comerços que redueixin les deixalles alimentàries o que promoguin les carmanyoles. Una darrera proposta és la d’aprofitar les sobre dels menjadors escolars per oferir càtering social.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: