Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Conseller de Justícia espera que en poques setmana pugui haver-hi un fiscal a Vilafranca

Carles Mundó, Conseller de Justícia de la Generalitat, va ser dissabte Vilafranca, i va explicar que ha fet arribar a la Fiscalia Superior de Catalunya la demanda d’un fiscal als jutjats de la vila.

Carles Mundó, Conseller de Justícia de la Generalitat, va visitar dissabte al matí Vilafranca, i més concretament la Fira del Gall. Mundó va reunir-se amb els membres de l’assemblea local de Vilafranca d’ERC, i després va fer un recorregut per la Fira del Gall.
Abans Carles Mundó va comentar algunes de les qüestions d’actualitat que afecten la seva conselleria. Una d’elles a més està relacionada directament amb Vilafranca, i és la demanda d’un fiscal permanent als jutjats de la capital de l’Alt Penedès. En aquest sentit, explicava que va conèixer aquesta demana fa un mes aproximadament en una visita al partit judicial de Vilafranca, i que ell mateix va fer arribar la demanda a la Fiscalia Superior de Catalunya. El conseller mostrava la seva confiança que, en poques setmanes, pugui haver-hi una resposta positiva en aquest tema.
Preguntat també sobre el moment actual polític, en que cada cop més la justícia es veu obliga a prendre part, Mundó apuntava que a Catalunya això passa bàsicament pel fet que el govern espanyol ha dimitit d’afrontar políticament el problema i la demanda que hi ha a Catalunya. Per Carles Mundó és molt clar què una sentència judicial no pot resoldre qüestions polítiques.
I parlant de tensió, es referia també a la que darrerament ha envoltat l’acció dels Mossos d’Esquadra en relació amb algunes decisions judicials. Mundó remarca que cal tenir clar que el centre de la polèmica no haurien de ser les accions dels Mossos, que fan la seva feina, sinó que caldria posar el focus en qui pren aquestes decisions de portar temes polítics a la justícia. I en aquest cas qui fa això és el govern espanyol, sentenciava Mundó.
Després d’atendre la premsa, el conseller de justícia acompanyat dels membres d’ERC a Vilafranca va fer un recorregut per la Fira del Gall.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: