Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El concert d’orgue de Sant Esteve anirà a càrrec del organista vilafranquí Berenguer Montserrat

El concert d’orgue de Sant Esteve anirà a càrrec del organista vilafranquí Berenguer Montserrat

Enguany el concert d’orgue més antic de Catalunya, arriba a la seva 63ena edició, anirà a càrrec d’un jove organista vilafranquí. Berenguer Montserrat, nascut el 1995 a Vilafranca.

Berenguer Montserrat, és organista de les parròquies de Vilafranca des del 2004 i un any més tard inicià els estudis d’orgue amb Jonatan Carbó a l’Escola Municipal de Música d’Igualada, ampliant la seva formació amb els professors Michael Radulescu, Juan de la Rubia i Montserrat Torrent. Al mateix temps ha estudiat piano a l’Escola Municipal Maria Dolors Calvet de Vilafranca amb Montse Ríos on també ha rebut classes de llenguatge musical, harmonia, i cambra, amb diferents agrupacions.
Interpretarà un programa ben adient per a l’orgue romàntic-sinfònic de la Basílica de Santa Maria, amb obres de Johann Sebastian Bach, César Franck, Jehan Alain i del compositor vilafranquí Tomàs Berdié, que exercí d’organista al mateix instrument.
El concert tindrà una durada aproximada de 40 minuts i es podrà veure l’actuació de l’organista a través d’una pantalla gegant gràcies a la col·laboració de RTV Vilafranca.
Com a novetat, a partir d’ aquesta edició, Joventuts Musicals de Vilafranca, després de molts anys de dedicació, no serà l’organitzador del concert de Sant Esteve, sinó que se’n fa càrrec els Amics de l’Orgue, embrió d’una futura entitat dedicada a la cura i promoció de l’orgue a l’Alt Penedès.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: