Dimecres, 6 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cicle d’orgue Josep Soler dedica un concert a Max Reger pel 150 aniversari del seu naixement

Óscar Candendo oferirà a Vilafranca el mateix programa que va interpretar el passat 29 d’octubre al Palau de la Música Catalana.

Aquest diumenge a dos quarts de set de la tarda a la Basílica de Santa Maria en el marc del cicle d’orgue Josep Soler, Óscar Candendo, professor d’orgue de l’Escola Superior de Música de Catalunya, dedicarà el seu concert a la figura del compositor Max Reger, nascut el 1873 i del que enguany se celebra el 150è aniversari. Reger és un dels grans compositors alemanys, que tot i morir a l’edat de 43 anys, va llegar una obra monumental que va ser reconeguda per compositors posteriors com Arnold Schönberg o Paul Hindemith i a Catalunya, Cristòfor Taltabull, que en va ser deixeble directe i que , alhora, va ser professor del compositor vilafranquí Josep Soler.
Candendo oferirà a Vilafranca el mateix programa que va interpretar el passat 29 d’octubre al Palau de la Música Catalana. Amb el títol ‘Den Manen Max Regers 1873–2023 – Un homenatge.’. Consta de quatre obres de Reger, Tocata i fuga op. 59, Adagio de la Suite op. 16, Scherzo op. 16 i Fantasia i fuga en re menor op. 135b. També aniran acompanyades de quatre breus preludis de coral de Johann Sebastian Bach, el seu gran referent musical.
L’organista guipuscoà Oscar Candendo és professor d’orgue de l’ESMUC, titular del monumental orgue de la Catedral del Bon Pastor de Sant Sebastià i doctor en musicologia per la Universitat de Valladolid.
El concert serà d’entrada lliure amb una aportació econòmica voluntària per contribuir a les despeses del concert i del manteniment de l’orgue i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, de les Parròquies de Vilafranca i d’Advocatium.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: