Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 2017 es tornarà a oferir el projecte de foment d’ocupació de Treball als Barris a l’Espirall

Aquest dimarts s’ha dut a terme a la Fassina l’acte de cloenda Treball als Barris 2016.

Un acte que permet exposar tot el treball realitzat en aquest projecte multidisciplinar, subvencionat per la Generalitat i que promou l’ocupació des de diverses vessants. L’acte posava en comú les experiències al llarg de l’any, amb l’exemple d’alguns dels participants, ja be sigui de persones que recerquen feina, com de les que han participat a plans d’ocupació i també de les empreses que han col·laborat.

La cap del Servei d’Ocupació, Montse Gonzàlez, recordava a tos els presents l’origen del projecte Treball als Barris. El 2007 Vilafranca va proposar entrar en el projecte de millora de barris a Catalunya, amb el barri de l’Espirall. La llei de barris anava acompanyada també no només de polítiques urbanístiques sinó també de polítiques d’ocupació. I des de fa sis anys es fa el Treball als Barris a l’Espirall.

Des de diferents vessants es promouen actuacions que s’encaminen a posar en valor les capacitats de la gent amb atur de llarga durada.

El programa inclou plans d’ocupació en el sector sociosanitari o educatiu, projectes d’entrenament de competències per a la recerca de feina o també una Casa d’Oficis amb 10 joves que treballen l’hort, aprenent l’ofici i oferint els productes de la collita al càtering social.

També com a novetat enguany s’ha promocionat el Banc de temps en el que s’hi ha implicat 117 persones.

Entre els participants a la cloenda n’hi havia que exposaven la seva experiència. És el cas de la Maria Isabel Vela, que ha treballat 6 mesos a l’escola Mas i Perera fent de vetlladora de nens amb necessitats especials o monitora de menjador.

Respecte a l’ocupació s’ha arribat a 170 persones amb la col.laboració per a les pràctiques de 25 empreses del territori.

El tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, assistia a l’acte de cloenda dels programes emmarcats en el projecte Treball als Barris desenvolupats al llarg de l’any 2016.

Montfort remarca que a part dels llocs de treball directes, l’efecte del projecte arriba a un gruix de al voltant d’unes 500 persones. La valoració dels resultats és del tot positiva.

El regidor ha avançat també que l’any 2017 i tornarà ha haver el programa, per setena vegada consecutiva al barri de l’Espirall perquè el Servei Català d’Ocupació ha confirmat la subvenció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: