Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Xavier Roca és el primer director electe de la principal escola d’enginyeria, a Terrassa

Xavier Roca va ser escollit per 512 vots a favor, és a dir el 86% dels vots, i la propera setmana prendrà possessió oficialment del càrrec.

Roca és doctor enginyer industrial des del 2005 per la Universitat Politècnica de Catalunya i és professor des del 1999. Ha desenvolupat la tasca de sotsdirector cap d’estudis del 2011 al 2015, vinculant-se més al centre egarenc en considerar que podia desenvolupar millor la seva feina.
Va ser delegat del rector de l’Àrea Acadèmica durant el procés de fusió de les dues escoles d’enginyeria de la UPC a Terrassa, des del 2015 fins a l’actualitat. Xavier Roca comenta que el principal repte és continuar sent un centre referent per la enginyeria a nivell estatal; i per formar els enginyers del futur que han de donar resposta als reptes que se’ls plantegin en els propers anys.
L’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa és una de les grans escoles d’enginyeria d’Espanya, tant pel que fa a nombre d’estudiants, com per l’oferta de titulacions amb 10 estudis de grau, 7 de màster universitaris i quatre programes de doctorat, i també pels grups de recerca.
Cada any en surten un miler d’enginyers que treballen tant en centres aeroespacials europeus com a la NASA, en equips de fórmula 1, en empreses aeronàutiques dissenyant avions i en altres camps de l’enginyeria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: