Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca signa un conveni amb la Generalitat per lluitar contra la pobresa energètica

El conveni signat entre l’Agència Catalana de Consum i l’Empresa Municiapl d’Aigües servirà per aplicar mesures per fer front a les necessitats de famílies en situació de pobresa energètica a la vila.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, en representació de l’Agència Catalana de Consum (ACC), i el segon tinent d’alcalde de Vilafranca i president del Consell d’Administració de l’Empresa Municipal d’Aigües de Vilafranca (EMAVSA), Aureli Ruiz, han signat aquest matí un conveni per aplicar mesures per fer front a les necessitats de les famílies en situació de pobresa energètica.
Després de la signatura, el conseller ha recordat que aquest conveni s’afegeix a tots els que la Generalitat està signant amb les companyies subministradores d’aigua per donar compliment a la llei 24/2015. Baiget ha recordat que ja es dóna cobertura a més de 3,5 milions d’abonats, el que representa donar resposta a més de 6,5 milions de persones d’arreu del país. Per això, segons el titular d’Empresa i Coneixement, la formalització d’aquests acords són un bon exemple de col·laboració pública en la lluita contra la pobresa energètica.
Aureli Ruiz, de la seva banda, també ha destacat que la signatura d’avui posa ordre i normalitza una situació permetent que les administracions treballin conjuntament per lluitar contra la pobresa energètica.
Aigües de Vilafranca se suma a les 17 empreses que ja han subscrit el conveni amb la Generalitat.
Vilafranca ja disposa d’un fons social gestionat per l’empresa d’aigües amb un import anual de 69.223 euros per atendre les bonificacions de les tarifes i els ajuts al pagament del rebut de l’aigua en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social. En aquest sentit, a data 30 de setembre de 2016 hi ha un total de 2.137 beneficiaris.
El conveni recull mecanismes per evitar el tall de subministrament d’aigua potable a les persones amb situació de vulnerabilitat, a les que estan en tràmit de sol·licitud o assignació d’algun ajut o renda mínima i de les qualificades amb vulnerabilitat residencial.
Així mateix, Aigües de Vilafranca flexibilitza el pagament de les factures de subministrament d’aigua atorgant ajornaments o el pagament a terminis de manera individualitzada a les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica o d’exclusió residencial.
Per la seva part, l’Agència Catalana de Consum es compromet a donar suport, assessorament i la col·laboració necessària a Aigües de Vilafranca per complir la legislació vigent en matèria de consum i, especialment, pel que fa a la normativa de pobresa energètica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: