Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca aprova un enduriment de les sancions per les pintades i les defecacions de gossos

A banda del pressupost el Ple ordinari d’aquest dimarts va debatre diversos punts que van generar debat entre els grups municipals.

El que més debat va generar va ser la modificació de l’ordenança de civisme que presentava el govern. Tret d’alguns retocs aclaridors la modificació presentava sobretot dos aspectes amb una clara intencionalitat per part del govern, amb l’objectiu de reduir la problemàtica que generen. Un és l’enduriment de les sancions per no recollir les defecacions de gossos, que passa d’una multa de 150 a una de 300€. L’altre és la multa per fer pintades a les parets. Fins ara la multa és de 600€ i es proposa augmentar-la a 1.000€.

El PP es va mostrar favorable a la proposta, mentre que el debat per part de la resta dels grups municipals de l’oposició es va centrar en deixar clar que estan en contra de les pintades, però que la solució al problema no passa per incrementar les multes sinó per oferir alternatives, com més espais dedicats als gossos o més cartelleres on penjar missatges. VeC i ERC van demanar deixar sobre la taula la proposta, però des del govern es va recordar que es tracta d’una aprovació inicial i que hi haurà un temps d’exposició pública en el que s’hi podran presentar al·legacions. L’alcalde, Pere Regull, va dir que es poden estudiar vies alternatives, però sense abandonar les sancions a aquells que incompleixen la norma.

Un debat que es va reproduir en l’apartat de mocions en una moció que presentava el grup de CiU i que va ser aprovada també pels vots a favor de CiU, PSC i PP i els vots en contra de CUP, ERC i VeC.

Respecte a les mocions que es portaven a aprovació se’n van debatre dues amb una temàtica similar. La primera presentada per CiU de suport al referèndum, al procés constituent i als ens locals i electes investigats per processos relacionats amb la sobirania que va merèixer el suport dels regidors de CiU, CUP, ERC i VeC, l’abstenció del PSC  i el vot contrari del PP. L’altra moció més concretament de suport a Montse Venturós i Joan Coma, la presentava la CUP i va rebre els mateixos suports, excepte l’abstenció del regidor d’Unió, Josep Maria Martí.

D’altra banda el Ple va finalitzar amb una moció que presentava VeC per garantir la igualtat de drets i la no discriminació de les persones LGTBI, que es va aprovar per unanimitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: