Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca fa 10 anys que aplica mesures reparadores a persones sancionades per incivisme

L’Ajuntament reconeix les entitats que col·laboren en el projecte ‘Mesures reparadores’, que acullen persones sancionades per accions incíviques, que d’aquesta manera no han de pagar la multa.

Mitjançant aquest projecte, persones que han estat sancionades per alguna infracció a l’ordenança de civisme poden substituir la multa econòmica per treballs a benefici de la comunitat. Dijous al matí l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, el tinent d’alcalde de Serveis Centrals i Hisenda, Aureli Ruiz, i del regidor de Convivència i Ciutadania, Joan Manel Montfort han fet lliurament d’uns diplomes de reconeixement a les entitats que ha participat del projecte, que compleix 10 anys.

Aureli Ruiz ha recordat que aquest projecte deriva de la nova ordenança de civisme que es va revisar fa 10 anys. Des del primer moment es va contemplar la opció de les mesures reparadores com a alternativa a les sancions econòmiques. Ho ha de demanar la persona sancionada, i des de l’Ajuntament s’agraeix també la col·laboració de les entitats que acullen aquestes persones.

Al llarg d’aquests 10 anys han estat més de 200 persones les que han participat en aquest projecte. Ruiz apunta que han estat més les persones que ho han demanat, però que no tothom acaba complint el programa que se’ls marca.

Pere Regull i Joan Manel Montfort han posat èmfasi en el treball conjunt entre els serveis municipals i les entitats socials, recordant que han estat 10 anys de bona feina per millorar Vilafranca.

Les entitats que han participat rebent persones que s’han acollit a aquest programa i que han estat reconegudes amb un diploma han estat Entrem, Residència Inglada Via, Creu Roja Alt Penedès, Associació Ressò, Fundació Mas Albornà, Càritas Interparroquial, Consorci Sociosanitari de l’Alt Penedès i el Servei de Joventut de l’Ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: