Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El pressupost per al 2017 d’Olèrdola amplia un 68% la neteja viària i un 25% les inversions

El pressupost per al 2017 d’Olèrdola amplia un 68% la neteja viària i un 25% les inversions

En sessió ordinària de ple celebrada aquest dimarts, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat el pressupost per a l’any 2017, amb els vots favorables d’ApO i els vots en contra de Ciu i ERC.

El pressupost és de 4.574.000 €, xifra que suposa un increment del 7’21% respecte l’aprovació del pressupost de 2016. Com a novetat per a l’any que ve és la recuperació de serveis per a situar-los en els nivells que tenien abans de la crisi, especialment en l’àmbit del manteniment i millora de l’espai públic.
Cal assenyalar el servei de neteja viària, que incrementa la seva partida un 68% aprofitant que s’ha d’adjudicar un nou contracte durant el 2017. La neteja d’instal·lacions públiques també s’incrementa en un 18% i el servei de jardineria augmenta en un 10%.
Amb 600.000€, les inversions representen el 13% del pressupost i registren un increment del 20%. Dins d’aquest apartat s’inclouen projectes com l’aportació municipal per al carril bici i de vianants de Moja a Vilafranca, l’adquisició d’un nou vehicle per a la brigada i un altre per a l’ADF, la renovació de contenidors, millores en la via pública i en l’eficiència de l’enllumenat, el circuit de running a la Muntanyeta o el camí de vianants de Sant Pere a Can Ferran.
Des d’ERC es va destacar que els pressupostos eren continuistes i pronosticaven que hi hauran partides que no s’executaran. Per a il·lustrar-ho, la portaveu del grup d’ERC, Fina Mascaró, va indicar que a data de 30 de setembre el pressupost només s’havia executat en un 42%, principalment perquè les inversions nomes s’havien fet en un 5’6%.
CiU va valorar que el pressupost recollia una càrrega impositiva excessiva, amb un augment de pressió fiscal del 14%, segons exposava el portaveu d’aquest grup, Josep Sánchez. També va lamentar que en dos anys es dediquessin a senyalitzacions 150.000€ o més de 80.000 al circuit de la Muntanyeta i no s’afrontés la reforma del consultori mèdic de Moja. Per CiU, els pressupostos són previsions d’il·lusions mancades de credibilitat” perquè les inversions previstes en aquest 2016 “no s’han fet.
El ple va aprovar fins a 6 mocions, totes elles per unanimitat i encapçalades finalment pels tres grups municipals. En una d’elles es recorda i es ret homenatge a la figura de l’exalcalde Rossend Montané, mort ara fa 25 anys. Les altres mocions demanen a l’estat el traspàs de les línies ferroviàries interiors de Catalunya, es dóna suport al banc d’adn per a les identificacions dels desapareguts a la Guerra Civil i s’expressa el recolzament a la Marató de TV3. Després que el període d’exposició pública finalitzés sense presentar-se al·legacions, el ple aprovava de manera provisional la modificació puntual del POUM al sector PAU-7 de Moja, amb els vots a favor d’APO i les abstencions d’ERC i CiU.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: