Dimarts, 21 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Escorxador ha acollit una jornada de formació adreçada a entitats que treballen de voluntaris

Coincidint amb la proximitat del Dia Internacional del Voluntariat, que se celebra el proper dilluns 5 de desembre, aquest dilluns a l’escorxador es va oferir una jornada de formació.

La jornada estava adreçada a entitats, sota el lema d’“Obre’t portes”.

De fet l’Escorxador ja fa anys que posa a l’abast de les entitats sense ànim de lucre, un servei d’orientació i assessorament per resoldre els dubtes de reglament, fiscals, fundacionals i de tot tipus que puguin afectar el bon funcionament d’ aquestes associacions o fundacions.

En aquesta ocasió es tractava d’una xerrada per part de representants de la Federació Catalana de Voluntariat Social per posar al dia a les entitats l’aplicació de la llei del voluntariat i de foment de l’associacionisme, que data de juliol del 2015.

L’objectiu era oferir una xerrada per aplicar a la pràctica de les entitats tot allò que marca la legislació catalana. Els drets i deures de les entitats que treballen amb voluntaris.

També s’esbossava com cal elaborar un pla de voluntariat. Des de la formació i planificació de les tasques dels voluntaris, passant per preveure la incorporació de voluntaris a les entitats, amb la cobertura d’assegurances o els elements acreditatius. També es van donar consells de com afrontar l’acompanyament als voluntaris dins de les entitats i com fer la desvinculació, de la manera més correcte possible.

La Federació Catalana de Voluntariat Social és la plataforma de referència del voluntariat social a Catalunya.

És una xarxa d’entitats sense ànim de lucre, i treballa pel foment, la promoció i el reconeixement del voluntariat social, al nostre país. Es pot localitzar a través del portal d’internet voluntaris.cat

El voluntariat social a Catalunya es troba vinculat a les entitats perquè elles són les coneixedores de les causes, les expertes en cohesió i la garantia de transformació ciutadana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: