Dimecres, 5 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mas inaugura el curs en la celebració del 25è aniversari de les Aules d’Extensió Universitària

Aquest dijous a la tarda s’ha celebrat l’acte d’obertura del curs 2016/2017 de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de Vilafranca.

El curs s’ha iniciat d’una manera especial, amb motiu de la celebració del 25è aniversari de la creació de l’Aula de Vilafraca i ha comptat amb la xerrada sobre “L’hora de Catalunya” que ha fet l’expresident de la Generalitat, Artur Mas.

L’expresident va dir que està al peu del canó per ajudar al govern actual de la Generalitat i pel renaixement de la nova Convergència.

Mas posava de relleu que ens trobem en un dels moments més transcendentals de la història de Catalunya en els darrers 300 anys.

Davant d’un auditori coneixedor de la història del país, Mas va fer el repàs a alguns dels fets històrics més destacats, com la proclamació de la república l’any 1931, o els fets d’octubre del 1934. Una història que va acabar molt malament per Catalunya. Va recordar el retorn de la democràcia amb l’arribada del president Tarradellas, i els 35 anys de democràcia posteriors en els que Catalunya ha donat suport als governs de l’estat amb l’objectiu de modernitzar el país i d’eixamplar el seu autogovern.

Ara però, va dir, ens trobem en un moment de recentralització de l’estat, que es va originar amb la sentència del Tribunal Constitucional del juny de l’any 2010 contra l’estatut de Catalunya. Aquest ha estat un moment que ha fet canviar molts catalans.

Mas va dir que ara és l’hora de decidir el futur de Catalunya. De decidir-se per un estat democràtic que accepti els resultats de la majoria. Va assenyalar coma exemple de la intransigència de l’Estat la notícia d’imputació a Carme Forcadell que es va saber ahir mateix.

Així Mas va assenyalar que ara és l’hora de la democràcia, també de l’economia i de la societat. En aquest darrer aspecte i davant l’auditori que omplia la sala va voler deixar clar amb xifres que les pensions en una Catalunya independent estan garantides.

L’acte d’inauguració del curs de les aules va estar presidit per l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que en primer lloc va felicitar a la junta de l’entitat a Vilafranca per la seva tasca i capacitat de convocatòria.

Desprès va presentar a Artur Mas, i ho va voler fer no tan repassant el seu llarg currículum polític sinó com a persona. Una persona, va dir Regull, que ha hagut de conduir el país en els pitjors anys de la crisi econòmica i que pel futur del país ha hagut de dimitir i ara es troba imputat.

Per la seva banda el president de l’Aula de Vilafranca, Joan Terrades, va agrair la presència de Mas en la inauguració del curs del 25è aniversari.

També va destacar el bon funcionament de les aules, que han omplert les inscripcions del curs i han hagut d’obrir llista d’espera. Terrades assenyalava que l’objectiu és continuar adquirint coneixements.

L’acte també va comptar amb la presència del president de la Fundació Pinae, Martí Solé, i la secretària de l’AFOPA, Carme Andreu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: