Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC insta el govern que exigeixi a Àltima el compliment de l’ordenança de serveis funeraris

La proposta vol per garantir uns preus dignes i a l’abast de tothom.

Esquerra Republicana insta l’equip de govern que faci complir a l’empresa funerària l’ordenança per assegurar que la informació dels preus sigui clara, que no s’aprofitin del dolor de la gent amb serveis suplementaris i que sempre hi hagi totes les gammes disponibles, uns fets que arran de queixes d’usuaris s’ha demostrat que no compleixen.

ERC a més proposa que s’ha d’actualitzar l’ordenança, ja que no es compleix la llei de lliure competència, i que mentrestant s’incentivi que altres empreses facin ús de les instal·lacions del tanatori mentre no s’avança en la solució més positiva com seria un nou tanatori on l’ajuntament pogués incidir en els preus a través d’una concessió administrativa.

L’ordenança de serveis funeraris de Vilafranca del Penedès és de l’any 1998 i entre d’altres requisits no aplicables, encara estableix determinades limitacions perquè les funeràries actuïn en el municipi. Per exemple, com a requisit perquè puguin obtenir l’autorització, l’article 6 exigeix disposar d’un edifici-tanatori amb un mínim de dues sales de vetlla, a més de les instal·lacions pròpies d’aquests establiments. Amb el redactat actual, només s’admeten les funeràries amb tanatori físicament ubicat en el mateix municipi.

Per fer front a aquesta situació, ERC apunta que és necessari analitzar si existeix una situació de posició de domini de mercat enfrontada a un servei considerat essencial i d’interès general, i que qui en resulti perjudicada sigui la ciutadania, o tal com va dir Mònica Hill «cal trencar el monopoli d’Àltima que perjudica els veïns i veïnes de Vilafranca».

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: