Dimecres, 12 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un centenar d’estudiants s’han concentrat a la Plaça de la Vila contra la LOMCE

Aquest dimecres se celebrava una jornada de vaga convocada en solitari pel Sindicat d’Estudiants per protestar contra la LOMCE i les revàlides.

A Vilafranca, les associacions d’estudiants dels instituts Eugeni d’Ors i Alt Penedès s’hi ha adherit i han convocat els alumnes a una concentració davant de l’Ajuntament. Un centenar d’estudiants de secundària i batxillerat de la vila hi han participat. Amb el lema principal “L’educació és un dret, no un negoci”, els estudiants han llegit un manifest en el que posaven l’accent sobre les desigualtats que creuen que genera la llei d’educació a través de favoritismes amb l’ensenyament privat.

A banda d’aquesta protesta concreta, els estudiants noten al dia a dia mancances importants a l’ensenyament públic, segons explica el president de l’Associació d’Estudiants de l’institut Alt Penedès.

La vaga estava convocada a tot Espanya per reclamar que es frenin les revàlides de la LOMCE, la de quart d’ESO i la de 2on de batxillerat, que es comencen a aplicar aquest curs sense validesa acadèmica.

Aquest dijous, al debat d’investidura, el president en funcions Mariano Rajoy ha anunciat  que deixa sense efecte les revàlides, de manera que no serà necessari aprovar aquests exàmens externs per a obtenir el títol, fins es tanqui un nou acord educatiu a Espanya, cosa que no s’ha aconseguit mai fins al moment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: