Diumenge, 17 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ja s’ha obert als vianants una part de la urbanització sobre la llosa al barri del Poble Nou

A les portes de la FM de Vilafranca es va obrir al pas de la gent una part de l’enjardinament que s’ha fet sobre la llosa de cobertura de les vies entre els carrers General Cortijo i Tossa de Mar.

Les obres d’urbanització van començar el gener del 2015, actuant al passeig Rafael Soler i a una part de la llosa.

La licitació d’aquesta part de les obres va ser a la baixa i s’ha pogut aplicar la part sobrant en la millora de la senyalització del circuit enjardinat. Ara les obres estan pendents d’una nova licitació per emprendre la urbanització de dos espais d’aparcament i arribar amb jardineria fins a l’Avinguda de Vilanova.

Està previst que les obres puguin començar a l’octubre. Un cop finalitzada aquesta fase, i veient les dificultats perquè el Minisiteri concreti el projecte de la nova estació de tren de Vilafranca, l’ajuntament pensa en continuar les obres per l’altra banda, la del cantó del Pont del Carril.

De moment els ciutadans ja poden gaudir d’una part enjardinada de la nova urbanització. La previsió era obrir-la abans però les condicions de sequera i poca pluja ha endarrerit els aspectes de jardineria i ha aconsellat també que de moment una part de l’espai, el prat, estigui encara protegida per tanques.  S’espera que a finals d’aquest mes de setembre ja es pugui obrir als vianants. Des de l’any 2015 el pressupost de l’Ajuntament de Vilafranca destina una part a la urbanització de la llosa, un espai que abans era frontera i mica en mica es va obrint integrant els barris del Poble Nou i de la Girada, i properament també el del Molí d’en Rovira.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: