Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca descarreguen el seu primer 3 de 9 amb folre en el seu segon intent,

Diada històrica per els Xicots de Vilafranca que han pogut completar per primer cop a la seva història el 3 de 9 amb folre; i han fet la millor diada de la seva història a la plaça de la Vila.

La diada ha començat més aviat que altres anys. Quedaven dos minuts per les tres de la tarda i els Verds ja plantaven el preu de 3 de 9 amb folre, castell que han fet pensant en les estructures de la Diada de Sant Fèlix, una mica obert però que s’ha carregat i descarregat amb absoluta confiança. Els Castellers han estat els primers en actuar perquè així ho va decidir la cap de colla dels Xicots, Aina Malloll, el dia del sorteig. Uns Xicots que a primera ronda ja han començat fent feina amb la torre de vuit,. Un castells que en altres ocasions era límit, però que aquest any ha servit per obrir plaça a l’espera de construccions més complexes. Una torre de vuit, la quarta de la temporada, que han descarregat demostrant que dominen la construcció.
A la segona ronda els Verds han plantat el 4 de 8 amb l’agulla, castell que fet pels vilafranquins sembla de fàcil factura i que ha comptat amb una enxaneta molt petita.
Pels Xicots ha arribat la hora de la veritat. El 3 de 9 amb folre, que els de la camisa vermella van carregar en dues ocasions l’any passat, i que tenien el repte de descarregar per primer cop a la seva història. Ha estat un castell que s’ha fet esperar. Primer han fet un peu que han hagut de desmuntar. Un cop l’han muntat a la segona ha pujat amb un rengle mal posat, quan ja sonaven gralles han decidit desmuntar-lo i finalment ha acabat caient.
A la tercera ronda els Castellers de Vilafranca han descarregat la torre de vuit amb folre, un folre lleuger, pensant en treballar l’estructura de la torre. Faltaven deu minuts per les quatre de la tarda i els Verds ja havien completat l’actuació. Faltaven però dos construccions dels Xicots.
En aquesta tercera ronda han completat amb tranquil·litat el 4 de 8; per donar pas a l’anunci d’un nou intent de 3 de 9 amb folre en la quarta. A un quart de cinc de la tarda ha esclatat l’eufòria dels de la camisa vermella en descarregar per primer cop a la seva història el 3 de 9 amb folre a la plaça de la Vila de Vilafranca.
En ronda de pilars els Verds han descarregat el de 6, i els Xicots ho han fet amb el pilar de 5.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: