Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds han descarregat per primera vegada a la seva història el 3 de 8 aixecat per sota

Aquest 15 d’agost la Bisbal del Penedès ha viscut la millor diada castellera que s’ha vist mai en aquesta plaça del Baix Penedès.

Una diada amb molts castells de gamma extra i en la que els Verds han sorprès amb el seu primer intent a la història del 3 de 8 aixecat per sota. Una construcció considerada també de gamma extra per la gran dificultat que comporta, sobretot l’aixecada del darrer bloc de set pisos, que és el que pesa més. Els vilafranquins l’han descarregat a la primera.

En l’era moderna dels castells només tres formacions havien intentat aquesta estructura.  Des del novembre del 1999 la Colla Vella dels Xiquets de Valls l’ha descarregat en cinc ocasions i l’ha carregat quatre cops més. No es provava a plaça des del 2007, i l’últim descarregat data del 10 de setembre de 2002, ara fa més de catorze anys.

De fet els Verds han completat la millor actuació del cap de setmana descarregant a la primera ronda l’imponent 3 de 9 amb l’agulla.

El 3 de 8 va ser l’escollit per la segona ronda i van completar l’actuació amb el 4 de 9 amb folre que van descarregar a tercera ronda. Per acabar van oferir un pilar de 7 marca de la casa.

En acabar la diada el cap de colla, Toni Bach, es mostrava molt satisfet per com estan sortint les coses. Assenyalava que a més l’assaig del 3 de 8 aixecar per sota els ha fet millorar l’estructura del 3 pensant en els 10 pisos. Bach manté els 3 i 4 de 10 com a objectius per Sant Fèlix i no descarta tornar a portar a plaça abans del 30 d’agost el 3 de 10. Podria ser a l’Arboç.

La diada de la Bisbal d’aquest 2016 ha estat memorable. La colla Vella de Valls va obrir plaça amb el 3 de 9 amb folre descarregat. A la segona ronda van descarregar els seu primer gamma extra del dia, el 4 de 9 amb l’agulla i a la tercera ronda van encarar el 5 de 9 amb folre que va quedar en només carregat.

Per la seva banda la Joves de Valls va descarregar la tripleta màgica.

Van completar el 3 de 9 amb folre en primera ronda, el 4 de 9 amb folre a la segona i el 5 de 8, també descarregat a tercera ronda.

Per la seva banda la Colla Castellera La Bisbal del Penedès va sortir de plaça amb el 3 de 7 descarregat i el pilar de cinc aixecat per sota.

Pel que fa als Castellers de Vilafranca la propera cita que tindran serà aquest dissabte a les sis de la tarda a la Festa Major del barri de Gràcia de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: