Dijous, 24 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Identificada una nova àrea de premsat i emmagatzematge de vi tallada a la roca, a Olèrdola

En el marc dels treballs que s’han estat fent aquests darrers mesos al Conjunt Monumental d’Olèrdola, els participants a l’Arqueocasal han estat desbrossant una zona propera a l’exterior de la muralla

En aquest espai s’ha trobat una àrea de premsat i emmagatzematge de vit tallada a la roca, i que estaria datada entre els segles X i XI. És de fet un dels pocs exemples que es troba en un context urbà i que es pot datar de forma precisa. Això permetrà estudiar l’elaboració de vi en un nucli important de població a través de les restes arqueològiques.
Com comenta Xavi Esteve, de Triada Servies Cultural i co-director de les excavacions a Olèrdola, la troballa que s’ha fet permet veure de manera clara i molt didàctica com era la zona de premsat.
De fet, Esteve explica que ja es coneixia l’existència de zones de premsat com aquesta; però no que permetessin veure el seu funcionament de manera tant clara. A la part més alta es trobaria la premsa, i després tot un sistema de canalització fins arribar als dipòsits.
A banda de l’excavació que ha permès recuperar aquest espai, Esteve apunta que s’han recollit mostres de sediments que han de permetre conèixer de manera més precisa què és el que es feia en aquestes estructures.
A partir d’ara caldrà veure també com s’adequa tot aquest espai per tal fer-lo visitable amb seguretat i que permeti veure aquestes noves troballes que s’han fet.
L’Arqueocasal ha comptat amb la participació de joves del municipi d’Olèrdola i de les comarques del Penedès, d’entre 12 i 16 anys, que d’aquesta manera s’han apropat al patrimoni arqueològic i la feina dels arqueòlegs; al mateix temps que ha servit per promoure la sensibilitat i l’interès cap aquesta disciplina científica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: