Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Arqueocasal permet a joves d’entre 12 i 18 anys participar en una excavació arqueològica

L’Arqueocasal permet a joves d’entre 12 i 18 anys participar en una excavació arqueològica

Aquesta activitat es du a terme a la zona del Pla dels Albats, a Olèrdola, la primera quinzena de juliol, i permet treballar en un jaciment arqueològic únic a Europa.

Els joves que participin en la 4a edició de l’Arqueocasal d’Olèrdola tenen l’oportunitat de contribuir a ampliar el coneixement dels processos d’elaboració del vi durant l’època medieval gràcies al treball que faran, amb el guiatge d’arqueòlegs professionals, en un jaciment que té localitzats fins a 9 espais de cellers d’aquesta època.

Dificultats administratives van impedir que l’any passat es realitzés l’Arqueocasal. Ara aquesta activitat d’estiu programada durant les dues primeres setmanes de juliol es reprèn amb més ganes, tal i com resumia durant la presentació de l’activitat la responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Núria Molist.

L’Arqueocasal fa que els joves puguin aprendre de manera molt pràctica mètodes de treball de l’arqueologia. Bona part del treball se seguirà centrant en la zona de celler del Pla dels Albats, sota unes condicions de seguretat adaptades a l’edat dels participants.

Fins aquest divendres 5 de juny resta obert el termini d’inscripcions anticipades a la quarta edició de l’Arqueocasal. L’Arqueocasal es realitzarà de l’1 al 12 de juliol i la inscripció anticipada es bonifica amb una rebaixa en el preu. Aquest any una de les novetats és que l’edat per poder participar s’amplia i arriba fins els 18 anys, amb l’ànim d’atendre peticions da participació de joves que en anys anteriors van quedar molt satisfets amb l’experiència.

L’Arqueocasal l’organitza Tríade serveis culturals, amb el suport de l’Ajuntament, el Museu d’Arqueologia, la Generalitat, la Diputació i la Universitat de Barcelona.

Per més informació, es pot consultar la web de Tríade, o enviar un correu electrònic a .

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: