Dissabte, 27 de Febrer de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum ha iniciat el trasllat de les grans premses de vi a la seva instal·lació definitiva

En unes dues setmanes les premses ja estaran instal·lades en els seus espais definitius, a l’espera que l’estiu de 2022 amb les obres ja acabades i el projecte museístic finalitzat pugui obrir Vinseum

Aquesta setmana hi ha força activitat a la nau de Cal Berger i també a les instal·lacions del Vinseum, ja que s’està fent el trasllat de les premses de vi que hi havia desades en aquestes naus fins el que ha de ser el seu emplaçament definitiu en el nou Vinseum.

Com recorda el director del Museu, Xavier Fornos, l’any 2010 es van desmuntar i traslladar fins a Cal Berger quan es van iniciar les obres al Palau Reial. Ara tornen per ocupar el que serà el seu espai en el nou equipament. Fornos explica que calia fer-ho ara, quan encara no s’ha acabat l’obra, ja per les seves dimensions seria impossible entrar-les després. A més, algunes d’elles van ancorades al terra i per tant era imprescindible instal·lar-les en aquest moment. Xavier Fornos

L’espai on s’instal·len aquestes peces encara no està acabat, i durant els propers mesos s’hi ha de continuar treballant. La previsió és que les obres acabin aquest 2021, i que el projecte museístic es pugui enllestir durant la primera meitat del 2022 per poder obrir portes de cara a l’estiu del proper any.

Aquestes peces eren, i tornaran a ser, de les més importants i espectaculars del museu. Fornos explica que es tracta d’unes peces que han tingut un desgast important, però que estan en bon estat. Aprofitant que s’han de desmuntar, traslladar i tornar a muntar a Vinsuem, s’aprofitarà per fer-ne una restauració i manteniment a fons.

La previsió és que en unes dues setmanes s’hagi pogut enllestir aquesta feina de trasllat i muntatge de les premses, que passaran a formar part de l’exposició permanent del nou Vinseum.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: