Divendres, 5 de Març de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum trasllada nou premses de vi al nou edifici del museu

Les grans dimensions de les peces ha obligat a que el trasllat al nou edifici del museu s’executi ara, just abans que s’instal·lin els accessos definitius.

En concret són nou premses per a fer vi datades entre el segle XVI i el primer terç del segle XX que es podran veure a la nova exposició estable del nou edifici del museu que preveu obrir portes al segon semestre del 2022.

Les premses seleccionades han estat guardades a les reserves del museu des de l’any 2010, moment en què van haver de sortir del museu degut a les obres de rehabilitació de la seu històrica de Vinseum, el Palau Reial.

Ara les premses han emprès el camí invers sota la direcció de l’equip tècnic de Vinseum i amb la participació d’un equip d’operaris d’una constructora amb experiència en altres operacions similars.

Es preveu que l’operació duri en total tres setmanes, entre el desmuntatge a les reserves, el transport i el muntatge a l’edifici en obres ubicat a la plaça Jaume I.

El projecte museogràfic dissenyat per l’estudi Varis Arquitectes preveu la ubicació de les nou premses entre les plantes baixa i primera. La gran premsa de biga s’instal·larà a la planta baixa del nou edifici, les vuit restants es muntaran a la primera planta, que compta amb un forjat reforçat que aguanta el sobrepès del conjunt de premses. Una vegada muntades, les premses restaran protegides a l’espai definitiu, mentre l’obra de l’edifici continua avançant al seu voltant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: