Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca porten el 3 de 8 per sota a la Festa Major de Gràcia

Els verds porten el castell per sota a la capital catalana on també hi descarregen el tres i el quatre de nou amb folre.

Els Castellers de Vilafranca van seguir fil per randa el que el dia abans el seu cap de colla havia anunciat als seus castellers després d’assaig. Dos castells de nou amb mida de deu i el tres per sota. Tocava donar una mica de treva a la tropa de galeres que la setmana vinent te fins a sis dies, assaig gran i cinc diades, de castells consecutius.

A Gràcia, van obrir amb un molt parat i tranquil tres de nou amb folre amb alineació de castell de deu. El tretzè descarregat de l’any. Sense més un altra al sac. En segona ronda el plat fort, el tres de vuit aixecat per sota que a la Vila de Gràcia l’any 2000 la Colla Vella dels Xiquets de Valls va carregar, en el que seria el primer castell de nou de la Festa Major de Gràcia. Amb canvi a darrera hora al pis de quints fins i tot. Els verds els va costar d’aixecar una mica la rengla a l’inici però sense perill. Per dalt a quints però amb el tres tancat no es van espantar. Segon de l’any, de la colla i ara si descarregat a Gràcia i a la capital catalana. Van tancar la ronda de castells amb un també força parat ,però lent, quatre de nou amb folre subjectat per les manilles del castell de deu. Bones mides i sense ensurts. Es ja el dotze de la temporada. Els verds sumen ja vint-i-cinc castells de la gamma bàsica de nou. El vuitè pilar de set amb folre de l’any els va fer tancar una gran diada a Gràcia, on hi eren presents per segon any seguit.

En la diada repetien també en el cartell els Xiquets de Reus que van estar entonats, estrenant aquest 2016 el cinc de vuit. Van assolir la seva diada més complerta de l’any a l’afegir-hi la torre de vuit amb folre i el quatre de vuit. El seu tercer pilar de sis va rematar la feina.

També van estar d’estrena els locals de la Vila de Gràcia. Després de descarregar la torre de vuit amb folre i recuperar el tres de nou amb folre, que feia uns dies van deixar en intent a Vilafranca, van descarregar el primer quatre de nou amb folre de l’any. Els de Gràcia podien sumar una tripleta important i per tercer any seguit a la Festa Major amb dos castells de nou.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: