Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca ensenyen el 4 de 10 amb folre i manilles a la Diada de Cal Figarot

Els verds descarreguen, en una plàcida jornada, els dos castells bàsics de nou abans d’assajar el 4 de 10 amb folre i manilles

Els Castellers de Vilafranca van celebrar el passat dissabte la novena diada de Cal Figarot, amb motiu del 31è. aniversari de la seu social de la colla, al carrer de General Prim. Encara amb alguna absència de vacances de components de tronc, va complir amb la tradició de fer els dos castells bàsics de nou en aquesta diada, només absents la temporada passada, quan la pluja va obligar a fer els castells sota cobert.

Van enllestir en primera ronda un bonic i parat tres de nou amb folre, amb el folre petit i que no va amoïnar gens. El dotzè descarregat de l’any i anotar que es tractava del tres de nou amb folre número 300 assolit per la colla (280 D i 20 C). Van seguir la diada amb la torre de vuit amb folre, un castell que mai havien fet, curiosament, davant de la porta del local. Amb algun canvi a la part alta la van defensar sense problemes. Tancaven la ronda de castells amb el quatre de nou amb folre, amb alineació lleugera i el folre aguantat amb manilles de castell de deu. Un molt bon quatre descarregat amb solvència. El desè del 2016. Una tripleta que els verds no completaven a plaça, també sense pilar gran, des de l’octubre de 2001 a Sants, ja que sempre hi havia un castell superior a la torre de vuit folrada.

Es van fer acompanyar per la Colla Joves Xiquets de Valls, que ja va ser present a la primera edició del 2005, aquest cop però amb castell de nou pisos. La Joves es va refer del tres carregat el diumenge anterior a Llorenç del Penedès, per tornar-lo a completar amb forces canvis, a Vilafranca. la diada la van completar amb la torre de vuit amb folre i un quatre de vuit, futur castell de nou sense folre.

També van intentar el tres de nou amb folre els Castellers de la Vila de Gràcia, després d’un mes d’inactivitat i a una sola setmana de la Festa Major de Gràcia. Un intent lluny de les seves possibiltats reals. Després de la caiguda van enllestir la diada amb el quatre i el tres de vuit i la torre de set, es a dir una clàssica de castells de vuit. Els Minyons de l’Arboç també presents, van tenir en el tres i el quatre de set els seus millors castells.

Diada ràpida acabada amb els pilars corresponents, que ens va deixar el moment més esperat, la prova a plaça del quatre de deu amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca. El van pujar fins al pis de sisens, apuntant bones maneres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: