Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Casa de la Festa Major tindrà quatre vegades l’espai actual amb l’ampliació i remodelació

L’equipament passarà dels 182 metres quadrats actuals als 700 amb la reforma que hi ha prevista, segons el regidor de Serveis Urbans i alcalde accidental Josep Maria Martí.

En aquests moments ha estat adjudicat el projecte tècnic, de manera que no hi ha un projecte definitiu. Però Martí ha explicat algunes de les accions que es contemplen en l’avantprojecte. La principal és l’enderrocament de l’edifici annex, que dóna al carrer Muralla dels Vallets.

La reforma de la Casa de la Festa Major, que va ser inaugurada l’any 1987, ha estat reivindicada durant molts anys.

Segons l’alcalde accidental, els treballs de reforma i ampliació podrien començar a principis de l’any que ve, però caldrà fer confluir el projecte executiu de l’edifici amb el projecte museogràfic. En aquest cas, ara se n’estan elaborant les bases i es calcula que a mitjans de setembre sortiran a concurs públic.

La Casa de la Festa Major està ubicada en un edifici catalogat com a modernista de caire industrial, obra de l’arquitecte vilafranquí Santiago Güell, construït l’any 1911 i reformat l’any 1927. Es tracta de l’antic mercat de gallines i menuts i, posteriorment, mercat del peix.
Actualment i des de l’any 1987 aquest espai té la doble funció de fer d’arxiu i magatzem de tot el patrimoni folklòric relacionat amb la Festa Major de Vilafranca i la de Museu per visitar aquest patrimoni.
El 30 d’abril de 1999 es va reinaugurar l’equipament tal i com es troba en aquests moments.

L’obra de reforma i ampliació està pressupostada en 650.000 euros que l’Ajuntament obté a través de la Diputació de Barcelona. Aquesta subvenció està inclosa en una recent modificació de pressupost per valor d’un milió quatre-cents mil euros que també contempla partides per a l’oficina del DNI i plans d’ocupació, a més d ela compra d’un habitatge per destinar-lo a finalitats socials i un import de 420.000 euros que es destinaran a millores de la via pública. La modificació del pressupost va ser aprovada pel darrer ple municipal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: