Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC alerta de la bretxa salarial i de drets que s’està obrint entre homes i dones

La candidata Lídia Guinart va ser ahir a la tarda a Vilafranca per acompanyar els socialistes vilafranquins i tractar temes relacionats amb la igualtat entesa en un sentit ampli.

Guinart va oferir una roda de premsa amb el primer secretari del PSC de Vilafranca Francisco Romero i altres regidors de l’ajuntament que va començar amb la condemna per l’atemptat a Orlando.

Francisco Romero va explicar que ajuntaments com el de Vilafranca no se senten prou recolzats per altres administracions quan es parla de polítiques d’igualtat i de lluita contra la violència de gènere.

 

Per la seva part, la número 5 dels socialistes a les llistes per Barcelona, va alertar de la bretxa salarial i de drets que s’està obrint entre homes i dones arran de la manca d’atenció a les polítiques d’igualtat. Guinart creu que el govern del PP ha contribuït al retrocés en aquesta matèria que, per als socialistes ha de tenir una atenció transversal i prioritària. Segons Guinart, per primer cop en 40 anys ha caigut la població activa femenina i l’Estat Espanyol està nou punts per sota de la mitjana europea.

Els socialistes volen posar el focus, si governen, en fomentar polítiques de conciliació per facilitar la continuïtat de les dones en el mercat laboral. Proposen equiparar el permís de paternitat al de maternitat i que aquest sigui intransferible, a més de recuperar l’assignatura d’educació per la ciutadania a les escoles per incidir des de la infància en el concepte d’igualtat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: