Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Principals novetats de la campanya de la renda

Les principals novetats de la campanya de la renda afecten autònoms, mares amb fills menors de 3 anys o usuaris de Bizum i Wallapop.

Aquesta setmana ha començat la campanya de la renda. Aquests primers dies podem fer la declaració i presentar-la via telemàtica. Fins al 29 d’abril no es podrà demanar hora per fer-la via telefònica, un servei que estarà activat a partir del 7 de maig. A partir del 29 de maig es podrà demanar una cita presencial per formalitzar la declaració. Aquesta opció es farà efectiva del 3 de juny en endavant i la campanya finalitzarà l’1 de juliol. Hi ha novetats que afecten diferents col·lectius i algunes deduccions i reduccions que cal tenir en compte.

Estan obligats a fer la declaració els assalariats que tenen un sol pagador i guanyen més de 22.000 euros anuals.

El mínim a partir del qual cal fer la declaració pels assalariats que tinguin dos o més pagadors passa dels 14.000 als 15.000 euros. Això sempre que el segon i la resta de pagadors superin els 1.500 euros.
Aquest any estan obligats a declarar tots els autònoms, sigui quina sigui la seva facturació. Abans, si no arribaven als 1.000 euros, estaven exempts de fer la declaració.

En relació als ingressos rebuts a través de Bizum, no s’han de declarar sempre que no superin els 10.000 euros anuals o siguin cobrament de lloguers o, en el cas dels autònoms, el pagament d’un determinat servei.

En l’apartat de les deduccions, hi ha una novetat important, dirigida a les mares amb fills menors de 3 anys. Abans havien d’estar en actiu per accedir a una deducció de 1.200 euros anuals, o 100 euros al mes. Ara no cal. Si estan a l’atur, també hi tenen dret. I les autònomes que hagin cobrat l’atur, també.

Dins de la declaració també es pot accedir a deduccions autonòmiques que beneficien les persones que viuen de lloguer.

Els joves menors de 32 anys es poden deduir un 10% del lloguer, amb un topall de 300 euros. També poden fer-ho les persones amb discapacitats, les que han estat a l’atur més de mig any i les famílies monoparentals.

Pel que fa als propietaris, es manté la deducció del 60% pel lloguer d’habitatges.

També hi ha una deducció que bonifica la compra de vehicles elèctrics. El vehicle ha de ser nou i tenir un ús particular, no d’empresa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: