Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La JERC de Vilafranca defensa que els joves de 16 anys tinguin dret a vot

La secció vilafranquina de les Joventuts d’Esquerra Republicana evidencia la necessitat de què el dret a vot sigui a partir dels 16 anys i no dels 18 com és actualment.

Aquesta és una reivindicació històrica del jovent independentista que els republicans han portat al Congrés dels Diputats durant aquesta breu legislatura. El candidat de les JERC al Congrés, Xavier Roger, es mostrava orgullós de la feina feta.

Segons els responsables de la JERC, els joves de 16 anys tenen la voluntat d’implicar-se políticament i, fins ara, l’Estat no ho ha permès. Creuen que el dret a vot és un al•licient més per interessar-se en política.

La JERC de Vilafranca també aposta per una democràcia de més qualitat i un país amb oportunitats pel jovent. Defensen que davant d’un atur juvenil de més del 65%, cal un canvi de polítiques.

Xavier Roger, que també és el número 7 a les llistes d’Esquerra al Congrés, reclamava la importància dels joves dins la nostra societat.

Segons la JERC, el màxim responsable de l’actual atur juvenil és el govern del Partit Popular i Mariano Rajoy. És per això que creuen que el millor model és el d’Esquerra Republicana de Catalunya que, a la vegada, és el mateix que el dels països més competitius d’Europa. Les Joventuts d’Esquerra expliquen que en la propera legislatura treballaran des de Madrid per defensar els drets de la gent jove i el seu dret a una feina digna.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: